Ombouw bij DAF Trucks

Werpwiel hardmetaal IWM straaltechniek

75% kostenreductie op onderhoud gerealiseerd!

Begin 2012 heeft De Ploeg Techniek een grote ombouw van een bestaande straalinstallatie gerealiseerd bij DAF Trucks NV in Eindhoven. 

In nauwe samenwerking met IWM Strahltechnik en AGTOS GmbH is een groot deel van de bestaande installatie vervangen door nieuwe techniek met als doel een halvering van de onderhoudskosten en een 40% reductie van energieverbruik. De nog slechts 3 jaar oude installatie koste tot dat moment een vermogen aan reservedelen en onderhoud. Zowel de binnenbekleding van de straalruimte als ook de turbines zelf moesten zeer frequent worden vervangen. Bij de ombouw zijn de bestaande 6 Ruttenturbines (2 x 37kW en 4 x 18 kW) vervangen door hypermoderne en extreem slijtvaste IWM-turbines (4 x 22 kW). Daarbij werd ook het ontwerp van de straalruimte volledig aangepast zodat niet langer de wanden en turbines worden aangestraald doch nagenoeg alleen nog het product (stalen profielen). Ruim een half jaar na de ombouw kunnen we stellen dat de onderhoudskosten met ca. 75% zijn gedaald. Met name de extreem lange standtijd van de IWM turbines dragen hier aan bij. 

Ook het filter werd vervangen door een filter van AGTOS. Deze zijn speciaal voor het straalproces ontwikkeld, hetgeen resulteert in een veel constanter proces tegen veel lagere kosten. De filterpatronen hoeven nu slechts 1 keer per jaar vervangen te worden in plaats van elke maand. Het vervangen van deze conisch gevormde patronen is bovendien in slechts minuten uit te voeren zonder stofoverlast. Een jaar na de ombouw kunnen we spreken van een zeer geslaagde operatie.

Heeft u ook een intensief gebruikte straalinstallatie? We rekenen u graag voor wat u kunt besparen!